top of page
  • Skribentens bildAdmin

Göteborg, du är kärlek för mig!

Så fint att du är där, och jag är här! Mitt namn är Tove, en tvättäkta fiskhandlare, och vad passar inte då bättre än att jag i det här inlägget hyllar Göteborg, denna underbara stad!


Sitter du kanske i en tradig stad, långt från västkusten, och drömmer dig bort om att söka till Matix och till en ljuvlig stad, då har du banne mig kommit rätt.


Jag vet att livet inte riktigt ser ut som det brukar just nu, och att en del saker i livet får stå på vänt. Med det menar jag såklart Göteborgs härliga utbud av pubar, restauranger och för att inte tala om evenemang och klubbar. Det händer vanligtvis mycket i staden och jag kan tycka mig känna att den bubblar hela tiden, vilket är underbart. Men som sagt, nu får vi bortse från alla tillställningar som inkluderar ”fööör mycket föölk”! Men det finns annat skoj att göra, häng med:


Till att börja med, så har vi en underbar klass-sammanhållning och lyckas ändå hitta på aktiviteter som är ”pandemi anpassade”. Många härliga promenader har tagits. Jag som bor nära Slottsskogen, väljer denna fina park att spatsera i, tillsammans med fler från klassen. Förövrigt är botaniska trädgården, Änggårdsbergen, Röda sten eller varför inte ta en runda i vår vackra innerstads härliga promenadstråk. Min favorit just nu är att promenera upp till Masthuggskyrkan, som bjuder på en härlig utsikt. För er som sett filmen ”känn ingen sorg” kommer känna igen utsikten kan jag lova. Vidare så finns det många restauranger runtom i staden på G, som följer restriktioner och sköter alla rekommendationer oklanderligt. Jag och en klasskompis grundade med Margaritas härom veckan på Tacos & Tequila, som ligger i samband med flera andra trevlig ställen på andra långgatan. Vår klass hann med, innan restriktionerna blev hårdare, en karaoke kväll på Sing Sing i Majorna. Kan starkt rekommenderas!


Snart börjar våren komma och då blommar GBG. Förhoppningsvis ska livet snart bli normalt igen och därför tipsar jag om trevliga Göteborgs aktiviteter att se fram emot när pandemin är över. Måndags-stand up på The Abyss, på 2: a långgatan är en riktig hitt, kan vara sjukt roliga nybörjar-komiker men även många flopps, vilket i och för sig också kan vara underhållande. Det är helt grattis och ett sjukt avslappnat sätt att börja veckan på. Staden erbjuder många trevlig Quiz flera dagar i veckan, bl.a. på FOXES bar i Johanneberg men även på Skål i Vasastaden. Det är mycket trevligt.


Förövrigt har jag valt att investera i ett medlemskap på Hagabadet vilket kan rekommenderas starkt. Tillgång till bastu, spa och massa härliga träningspass varje dag. Har du några andra vänner som också är medlemmar blir det ännu mysigare.


Det var allt för mig, ha det gott och sök Matix!! Det kan varmt rekommenderas.


/Tove


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page