top of page
  • Skribentens bildMatix

Första tiden på partnerföretaget!

Hej!!

Hanna heter jag och ska berätta lite om mina första dagar på mitt partnerföretag Fiwe Systems & Consulting!

När vi fick beskedet efter matchningsprocessen fick jag också reda på att Fiwe skulle åka på konferens redan dagen efter. Kul! Men OJ va nervöst! Ska jag vara ärlig var jag inte helt säker på vilket företag det var jag hade matchats med, men visst var det dom tre gubbarna som jobbade med IT? Som vi intervjuade sist av alla under matchningsprocessen? Eftermiddagen spenderades med research och att försöka förstå företagets erbjudande. Ett konsultbolag som jobbar med e-handel, men PIM? MDM? Vad är det ens?

Kl. 10.45 dagen därpå gick jag in på kontoret i Mölndal för första gången. Jag möttes av en av säljarna som introducerade mig för några konsulter innan vi hoppade på bussen där personalen satt samlad för att åka mot Varberg. Trots att dom hade fullt upp fick jag ett fint välkomnande av VD och handledare när vi kom fram. Temat för konferensen var passande nog entreprenörskap och hur man ska förnya sig, och där mycket kunde kopplas till det vi pratat om på innovationskursen i skolan blandat med en massa nya begrepp. Hjärnan gick på högvarv och jag gjorde mitt bästa för att ta in vad som sades under konferensens första block. Framåt slutet av dagen stod jag framför företagets 40 anställda och presenterade mig och vad jag gjorde där - en fråga jag ställt till mig själv flera gånger under dagen. Men det gick bra och jag, tillsammans med Olof, en säljare som även han hade sin första dag på Fiwe, fick runda av med våra intryck och vad vi tar med oss från dagen. Efter en kort men välbehövlig paus var det dags för kvällens aktivitet - romprovning och mingel, ett perfekt sätt att lära känna mina nya kollegor. Många visade stort intresse för Matix och hur dom kunde bli involverade. Det visade sig att Daniel, som jag skulle dela kontor med under året också hade gått Matix - för 22 år sen!

Konferensen blev en bra start där jag fick en överblick av företagets mål, tillväxtresa och sätt att jobba, men jag hade svårt att se hur min vardag på företaget skulle se ut. Tillbaka i Göteborg hade jag min första dag på kontoret. Både VD och handledare hade avsatt förmiddagen för mig där jag fick en introduktion av företaget, vi pratade om förväntningar och förhoppningar och jag blev bjuden på lunch. Dagen gick bra, väldigt mycket att ta in men framförallt funderingar kring vad jag faktiskt kommer hålla på med under året, och vad jag skulle kunna bidra med här? Men samtidigt började jag redan känna mig ganska hemma. Min första uppgift blev att intervjua medarbetare som kan vara relevanta för att förstå vad företaget håller på med. Dagen flöt på med möten och jag sänkte ribban och släppte tanken på att försöka leverera underverk första dagen. Istället fokuserade jag på att skriva ner mina frågor som jag sen tog upp med min handledare efter mötet. Jag har fortsatt på den strategin sen dess och bara ett par veckor in kände jag att jag faktiskt började leverera värde till företaget. Att bara ställa frågor, snappa upp saker och se samband på det företaget missar eller inte har tid med kommer man långt på!


Från första stund kände jag mig välkommen på Fiwe och att starta samarbetet med en konferens var både lärorikt, utmanande och nervöst, men kanske också den bästa möjliga starten? Jag kastades rakt in i vad mitt Matix-år har handlat om hittills - utmaningar, egna initiativ och att våga köra på!
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page