top of page
  • Skribentens bildAdmin

Första mötet med partnerföretaget


Nina Sandström


Från den 27 September har jag några rader antecknade i min reflektionsbok. Jag skriver ”imorgon skall vi träffa företagen första gången. Jag känner mig lite nervös, men främst taggad”. På morgonen den 28 September styrde jag stegen mot Kapellplatsen där mitt partnerföretag hade sitt kontor. Jag kände mig fortfarande taggad, även om en gnutta ökad nervositet givit sig tillkänna vid det laget. När GPS:en plötsligt meddelade att jag nått min destination, var jag först förvirrad i vilken port jag skulle gå in i. Kanske syntes min förvirring tydligt då en kille snart knackade mig på axeln och frågade ”är det möjligtvis du som är Nina?”. Det visade sig vara Felix, en av företagets medarbetare, som hade dragit den korrekta slutsatsen om att denna förvirrade tjej troligtvis var deras nya Matix-student.

Med Felix som guide hittade jag tillslut in på kontoret.

Det visade sig att Substly, mitt partnerföretag, satt på en inkubator tillsammans med ett flertal andra tillväxtbolag. Det var en otroligt spännande miljö där den entreprenöriella stämningen nästan gick att ta på. Substly hade ett eget rum på inkubatorn. Där träffade jag företagets grundare Ola och Project Manager Pernilla. Jag kände mig med ens välkomnad när jag såg att de gjort i ordning en egen plats till mig på kontoret med datorskärm och en liten lapp där det stod ”Välkommen Nina”. Jag hade snart fått träffa hela gänget och kände mig otroligt förväntansfull över tiden som väntade.


Första dagen som Matixstudent på partnerföretaget, kändes ungefär som att vara nyanställd. Allt är nytt och man är ganska beroende av vägledning för att hitta sin plats. Jag var därför väldigt tacksam att mitt företag hade förberett väl för min ankomst. Dagen jag anlände hade Ola tagit ledigt halva dagen, så att han och jag kunde lära känna varandra och jag kunde börja bekanta mig med företaget. Vi satt tillsammans i ett konferensrum och han berättade om vad företaget gör, deras mål, företagskulturen och så vidare. Med begränsad erfarenhet och kunskap inom IT, minns jag att jag hade svårt att hänga med i de begrepp som användes. Jag var därför väldigt frikostig med frågor vilket uppskattades av Ola, då det hjälpte honom förstå vad jag kunde sedan tidigare och vad som var nytt för mig.På eftermiddagen samma dag blev jag inbjuden till ett möte med företagets Advisory Board. Möjligheter och utmaningar diskuterades och jag sög åt mig som en svamp—det var så lärorikt. Under följande dagar slussades jag mellan företagets olika medarbetare, för att få en inblick i olika affärsområden. Ena dagen var det fokus på produkten och nästa på marknadsföring och sälj. Återigen kände jag mig så tacksam för att företaget avsatt tid till att ge mig en djupdykning i vad de sysslade med. När jag uttryckte denna tacksamhet sa de att det är nödvändigt att investera tid i en Matix-student. Ju snabbare jag som student kan bli insatt, desto bättre för alla. Jag ser därför tillbaka till mina första dagar i partnerföretaget med tacksamhet för att de gav mig förutsättningar för att få en så bra start. Det har även underlättat mycket nu under årets gång, då merparten av arbetet gått över till att ske på distans.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page