top of page

Ett lite annorlunda år

Uppdaterat: 9 mars 2020

Vi har nått halvtid i Matix-året. För vår del betyder det att tankarna allt mer börjar leda in på vad som komma skall, dvs. jobbsökande. För många andra utanför Matix betyder det kanske att tankeprocessen kring vilken master-/magisterutbildning som man ska söka startar. Häromdagen fick jag en fråga i stil med hur jag upplever Matix. När jag började reflektera kring detta blev mitt svar ”väldigt annorlunda än vad man är van vid”. Vad menade jag då med detta?


För det första präglas Matix av självledarskap och personlig utveckling, något som verkligen särskiljer utbildningen från många andra! Under hela året löper en strimma av diverse moment och faser fokuserade på att vi, genom interaktion med varandra och mycket egen reflektion, ska få insikt om exempelvis vad vi drivs av, situationer som känns mer eller mindre utvecklande osv. Reflektion är något som genomsyrar många aktiviteter och tack vare det har i alla fall jag blivit varse om vilka situationer jag trivs bättre och sämre i, samt blivit mer medveten om vad jag söker i en framtida arbetsgivare. Den här strimman har verkligen varit sjukt häftig att få uppleva parallellt med att man pluggar ”som vanligt”.


En annan sak som gör Matix annorlunda är dess föreläsningar och examinationsformer. Eller rättare sagt har vi inga föreläsningar, utan istället har vi lektioner. Dessa är väldigt interaktiva i sin karaktär och kan mer liknas vid workshops. Salstentor eller hemtentor existerar inte, utan istället examineras man via företagsanalyser inom vilka man utgår från sitt partnerföretag och analyserar utmaningar som det står inför samt hur dessa kan hanteras. Det resulterar också i

att i princip alla i klassen skriver om olika saker, eftersom varje företag är unikt, varpå vi kan lära oss än mer av varandra!


Jag skulle kunna skriva många fler saker som utmärker Matix men det skulle förmodligen resultera i ett väldigt långt inlägg. Så summa summarum, om du vill ha ett lite annorlunda år som kommer utmana dig, utveckla dig och ge dig massor av nya insikter och perspektiv så tycker jag verkligen att du ska söka Matix!


Ha det fint!

Johanna

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page