top of page
  • Matix

Det börjar dra ihop sig…

Denna vecka är det jag, Catrine, som skriver blogginlägg. Innan Matix läste jag min kandidat på JIBS i Jönköping och förra veckan var det dags för JUs årliga karriärsmässa NextStep. Det föll sig då naturligt att jag, David T och Gustav (som också har pluggat i Jönkan) åkte dit över dagen för att möta några av framtidens Matixare. Det var en dag fylld av intressanta möten och vi hoppas att så många som möjligt väljer att söka till Matix, ni kommer inte ångra er.
Som sagt det börjar dra ihop sig för att söka till Matix nu. Jag tycker verkligen att ni ska söka, det blir kul! Det var ungefär vid den här tiden förra året som jag började slipa på min ansökan. Antagningsprocessen till Matix är lite annorlunda om den jämförs med andra magisterutbildningar, den har några extra steg efter man har gjort den formella ansökan på antagning.se. Antagningsprocessen i sin korthet: Till att börja med ska du skicka in CV samt personligt brev och därefter är det ett urval för att få komma på första intervjun (OBS! Det är en intervju, inget förhör). Briljerar du på första intervjun får du komma på intervju nummer två och om allt går som det ska blir du antagen, YAY!


Hur kommer man in då? Jag önskar jag kunde ge dig en magisk punktlista att bocka av som gjorde att du blir antagen. Tyvärr har jag ingen sådan, men det du kan göra är att vara dig själv genom hela processen. Det fungerade väldigt bra för oss som går Matix nu. Kursledningen för Matix vill sätta ihop en så bra klass som möjligt och då behövs det 30 olika personligheter. Kanske är det just din unika personlighet som behövs ❤


Men något konkret tips ska jag väl ändå kunna klämma ur mig? Okej, försök ha klart för dig varför du vill gå Matix och varför du kommer vara en fantastisk tillgång till klassen (klassiskt intervjutips). Något annat som är bra, är att ha lite koll på vad Matix är, vilket du som läser detta inlägg redan är ett steg på vägen (du hittade ju bloggen). Spana in Matixhandels på Instagram, det ger dig också en inblick i hur det är att vara Matixare.


Det var allt från mig, gå nu och fila på ett personligt brev som låter din personlighet lysa lika klargult som Matix logga!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page