top of page
  • Skribentens bildAdmin

Arbetet på partnerföretaget

’Klockan har slagit 18:00, och det är dags att koppla upp sig till dagens sista videomöte. Dagen har varit lång. Lite längre än vanligt, men det har samtidigt varit förväntansfullt. På andra sidan skärmen kommer nämligen snart en jänkare från ett av världens största analys- och konsultbolag dyka upp och ge feedback till oss och det jag just framarbetat för mitt partnerföretag’.


Roligt att du hittat hit! Jag heter Henrik, och idag är det min tur att få dela mig av mina tankar kring Matix. I bloggen kommer jag kort berätta om delar som jag vet om att flera av er läsare är nyfikna på att höra mer av – Vad får man egentligen göra på sitt partnerföretag?


Ingen dag på mitt partnerföretag iCore Solutions är sig lik, och jag får testa på och driva alla möjliga frågor. Ja testa, för det är det som är det fina i kråksången – Du får prova på olika arbetsrelaterade moment på ledningsnivå som du aldrig annars skulle få möjlighet till - Du får helt enkelt en språngbräda ut i arbetslivet med unika erfarenheter på Matix.


Redan första veckan i september minns jag att jag blev inkastad i ett rum med en stor White board för att hjälpa till att revidera deras Business Canvas. Well, jag visste knappt vad vi sålde och nu skulle jag vara med och strukturera upp företagets nya strategi. Samtidigt blev det en rolig utmaning, då vi alldeles nyligen i undervisningsmodulen hade lärt oss att arbeta med och skapa en canvas-modell. Det hela resulterade i en ny modell där vi bröt ned och mappade ut företagets värdeerbjudanden. En modell som idag används internt för att strukturera och visualisera vad vi faktiskt konkurrerar med.Emellanåt är det skönt att bara slänga sig i fåtöljen och blicka ut över solnedgången med en kaffe, eller varför inte ett parti biljard.

Förutom strategiska frågor som exempelvis rör prissättning, paketering och vilken väg vi ska vandra för att nå våra långsiktiga mål, har jag på kuppen blivit en (vad jag vill tro) fena på PowerBI. Det är ett magiskt BI-verktyg som många av dagens företag använder. Excel i all ära, men vill ni bli bra på dataanalys eller bara skapa riktigt bra underlag till framtida presentationer, så är PowerBI ett måste! Vi på iCore använder det för vår controllerverksamhet. Där visualiserar vi data för de olika avdelningarna och försäljningen, som sedermera används till uppföljning och beslutsunderlag.


Det finns såklart andra spännande projekt som jag varit delaktig i eller som fortfarande pågår, men jag måste hålla mig till 500 ord och tänkte ägna det sista åt något annat viktigt. Som student är vi inte där mer än två dagar i veckan (vanligen), och tro sig kunna förändra, revolutionera eller bidra med nya initiativ varje vecka kommer att vara omöjligt. Man måste vara ödmjuk till att det tar tid att lära känna företaget och bli bekväm i sin roll. De bästa råden jag har är att delta på så mycket som möjligt och gör upp en plan för de projekten man ska arbeta med tydliga deadlines.

Sist men inte minst – Ha kul längs vägen!


Fridens liljor


/Henrik0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page