top of page

Insert Coin AB

Därför Matix:

Att få in en student som har fokus på tillväxtföretag passar oss som handen i handsken. Fokus på tillväxt och frågor kopplade till detta är precis vad som står på ledningens agenda hos Eld och Vatten. Att studenten är på företaget två dagar i veckan är en värdefull resurs och ger oss tillgång till input utifrån, nya idéer och tankegångar som vi i ledningen kan dra stor nytta av. Saker som vi tar för givet är inte längre givet i en snabbföränderlig värld, därför behöver vi en ung och ny syn på saker och ting.


Vad vi hoppas få ut av vårt samarbete med Matix:

Vi förväntar oss få en ökad förståelse för hur vår marknad fungerar och en bättre kunskap om hur vi ska använda våra resurser för att få ut så mycket som möjligt så att vi når våra mål. Vi hoppas få se saker ur nya perspektiv och få se en ny version av oss själva. Vi tror att Matix är en värdefull plattform som ger oss tillgång till nya tankar och idéer, vi hoppas få många nya intryck och ifrågasättanden som hjälper oss att utveckla vår verksamhet. Vi vill vara en del av studentens utbildning där vi i samverkan utgör ett bollplank för varandra.

Insert Coin AB

Hugo Gislén

Insert Coin AB

Därför Matix?

Innan jag kom i kontakt med Matix tänkte jag söka in till entreprenörskapsmastern på Gu. Jag har en dröm av att längre fram starta något eget. Men ju mer tiden gick, kändes det oklart att söka in till en master inom entreprenörskap för att sen ge sig ut på arbetsmarknaden. Det hade säkerligen vart en utbildning med ämnen och kurser som jag tycker är väldigt intressanta. Men för mig kändes det konstigt att gå från en slutförd entreprenörskapsmaster till att söka jobb på ett företag.

Efter en tids funderande och tvivel på mitt alternativ kom jag i kontakt med Matix. Utbildningen i sig, kändes väldigt bra upplagd.  Ämnen som Ledarskap hade jag alltid tyckt vart kul och intressant, och att kursmodulerna var Innvovation, affärsutveckling och förändringsledning, kändes klockrent. Alla de ämnena som ingår kommer man även ha användning för i det olika partnerföretaget man skulle hamna på. Matixprogrammet är också utformat för att skapa gemenskap, och en trygg grund att stå på för att stretcha sin comfortzone lära sig av det och utvecklas. Det handlar även om att hitta sin egen väg och sitt eget driv, vilket Matix möjliggör med ett fokus på självledarskap, vilket jag tyckte lät toppen.

För att få det sista beslutsunderlaget frågade jag en gammal kompis som gått utbildningen, om hur det var. Jag fick väldigt bra och inspirerande feedback om lärare, klassgemenskap och utbildningen i sig. Därefter kändes det som ett solklart val att välja matix framför entreprenörskapsutbildningen, då jag även såg att det fanns en mängd entreprenörer som tidigare gått utbildningen.


Vad hoppas jag få ut av Matix?

Jag hoppas jag hittar mitt nästa steg ut i karriären med hjälp av Matix. Jag hoppas även att jag skall lära mig mer om hur företagen styrs och inom vilka områden i företaget jag skulle bli mest inspirerad av att jobba på. För min del handlar det mycket om att samla på mig verktyg långsiktigt och att lära mig om olika delar inom en organisation för att i slutändan, när jag känner att jag har kompetens nog, starta något eget. Längs vägen dit hoppas jag att jag hittar olika saker som ger mig ett inre driv och ger mig olika lustfyllda erfarenheter att ta med sig. Sen vill jag självklart hitta vänner för livet.

LinkedIn_logo_initials.png
bottom of page