Tidigare studenter på utbildningen delar med sig...

Sofia Nordström

MATIX 10/11

Nuvarande position: Controller och affärsutvecklare, Fordonsgas AB

 

"Jag heter Sofia Nordström och kommer ifrån Kalmar. 2007 flyttade jag till Göteborg och började plugga på Handels. Efter min kandidatexamen i företagsekonomi och uthålligt företagande var det hösten 2010 dags börja med min magisterutbildning. Frågan var, vad ville jag läsa? Jag ville ha en utbildning som hade en tydlig koppling till näringslivet under hela utbildningen. Därför blev det MATIX. Det bästa med MATIX är just kombinationen av praktik och akademisk utbildning. Som student får man en bra inblick i hur en verksamhet fungerar. Man får omsätta sina kunskaper i praktiken vilket jag upplever ger ett stort försprång ut i arbetslivet. Nu jobbar jag som controller och verksamhetsutvecklare på mitt praktikföretag. Jag trivs mycket bra och det är kul att fortsätta på företaget och se hur det utvecklas."

 

Helena Lindahl

MATIX 09/10

Nuvarande position: Investor Scholar, Swedish Chamber of Commerse, London UK

 

"Efter att ha studerat företagsekonomi i 3 år var det dags att göra något mer praktiskt. Jag sökte mig till MATIX för att få använda mina teoretiska kunskaper på riktigt. Vad jag inte hade räknat med var den härliga klassgemenskapen och coachandet från kursledningen. Jag växte otroligt mycket under mitt år och idag vågar jag mig på saker jag inte trodde att jag klarade av innan. Efter MATIX jobbade jag kvar på mitt praktikföretag ett år, sedan fick jag erbjudande om att flytta till London och jobba på Svenska Handelskammaren. Klart jag tackade ja! MATIX har lärt mig att ta vara på alla möjligheter och att det bara är jag själv som sätter gränserna för vad jag klarar av. "

Carl Bjerkne

MATIX 06/07

Nuvarande position: CEO, Bjerkne och CO

 

"Mitt MATIX-år var en fantastisk kombination av teori, praktik och nätverknade. Jag kan inte tänka mig en bättre förberedelse för studenter att snabbt komma in i arbetslivet. Det var en fantastisk resa med mitt praktikföretag, Scandinavian Enviro Systems där jag var med och hjälpte företaget att lyckas få investorer att satsa 30 miljoner kr på företagets framtida utveckling inom miljöteknikbranschen."

Josefin Kronstrand

MATIX 05/06

Nuvarande position: Project Manager, Sony Nordic

 

"I mitt fall var det MATIX-året som lade grunden för min nuvarande karriär. Att få gå kurser med föreläsare som spenderar sin vardag i näringslivet och få tillgång till deras kompetens och erfarenhet var en stor positiv förändring för mig jämfört med mina andra erfarenheter från högskolan. Praktiken var dock den absolut viktigaste på utbildningen och de kunskaper och erfarenheter jag tog med mig därifrån gav mig möjligheterna att söka det jobb jag har som affärs- och verksamhetsutvecklare idag på Sony Nordic. De relationer som skapas och de personer man får tillgång till under genom att gå utbildningen är en framgångsnyckel under och efter utbildningen."