Årets studenter

Här presenterar vi stolt årets klass som började i augusti 2017.

Foto: OneSightOneVison AB

Matilda Edvardsson / First To Know Scandinavia

Bakgrund:  Uppvuxen utanför Karlshamn i Blekinge. Åkte efter studenten till USA för att plugga en termin och väl hemma igen hoppade jag på en utbildning inom turism. Där fick jag fördjupa mig ytterligare i företagsamhet och ekonomi. Jag förstod då att det vara min grej och nu står jag här med en kandidatexamen i företagsekonomi, efter tre år på Handels.

Uppgifter på partnerföretaget: Medverkar i uppstarten av ett par projekt där jag kommer få vara med att bygga upp och sedan driva dem. Är också delaktig i ett projekt där en analys ska göras för att hitta bättre lösningar åt vår kund, vilket i nästa steg är tänkt att bidra till förbättringar hos slutkund och slutkonsument.

Därför MATIX? Den största dragningskraften var att jag ville få en brygga mellan studier och arbetsliv. Med MATIX såg jag möjligheten att få en större förståelse för verkligheten samt erfarenhet som ger mig mer kött på benen. Den personliga utvecklingen MATIX erbjuder var också något som lockade mig för att stärka mig själv och min roll i arbetslivet, förhoppningsvis med insikten om vad jag vill göra och vad jag är bra på. Jag har även intresse för ledarskap och såg därför MATIX som en möjlighet att fördjupa mina kunskaper i hur man leder människor i ett företag.

3 snabba fakta:

  • Jag är en och en halv meter lång (många tycker det är roligare att uttrycka det så), observeras bör att 2,5cm ska läggas till.
  • Jag är en dålig förlorare (ej självutnämnd).
  • Jag har en förkärlek för träning och blir arg om någon ger mig rådet att skippa ett träningspass för att plugga istället.


Livsmotto: Everything you go through, grows you.

Julia Ewel / DirSys

Bakgrund:  Örebroare som flyttade till Göteborg för ekonomprogrammet på Handels. Läste där redovisningskandidaten som jag blev klar med i våras.

Uppgifter på partnerföretaget: Jag jobbar nära företagets VD och diskuterar olika strategiska frågor. Exempelvis arbetar vi på att ta fram en ny affärsplan och att kartlägga hur företaget uppfattas internt och externt.

Därför MATIX? Under MATIX-året får vi möjlighet att pusha våra egna gränser och utmanas vilket jag ser fram emot. Jag vill genom det lära mig så mycket det bara går, både om företag i förändring och mig själv. Jämfört med kandidaten och många andra mastersprogram får vi på MATIX faktiskt göra saker, inte bara läsa om det. Det gör att jag är övertygad om att jag kommer lära mig och utvecklas mer än jag hade gjort på något annat två-årigt program. Att det är en mindre klass gör att vi kommer varandra väldigt nära, lär oss mycket av varandra och har alltid någonstans att hitta stöd. Det är guld!

Om mig: Älskar katter och hatar ojämlikhet.

Favoritserie: The Handmaid’s Tale och Grey’s Anatomy.

Simon Ezcurra Gyllensten / Enetjärn Natur

Bakgrund: 25-årig go och glad grabb som reppar Uppsala men som läst en kandidatexamen i Örebro. Favoritämnen är entreprenörskap, personligutveckling och ledarskap.

Uppgifter på partnerföretaget: Rollen innebär en typ av internt konsult/tjänstutvecklare. Uppdraget handlar främst om att utveckla bolagets varumärke och deras tjänster.

Därför MATIX? Jag ville ha en utbildning där man arbetar närmare näringslivet och fick utmana sig själv i verkliga utmaningar. Arbetet med teori och tillämpning samtidigt är otroligt lärorikt och intressant. Att ingå i gemenskapen av en mindre klass är också väldigt kul!

Person som inspirerar: Elon Musk och hans passion för att göra saker ingen annan vågar.

Linn Franzén / Inteleon AB

Bakgrund: Född i Stockholm och hade min bas Spånga fram tills familjen tog vårt pick och pack och flyttade till Sveriges framsida - Göteborg - i början av millenniet. På fritiden är jag extremt konventionell och gillar att umgås med min sambo och träffa vänner. Några fun facts: har ett dykcertifikat som jag knappt använder, drömmer om att ha en stuga i Toscana och gillar skarp att kolla på ishockey.

Studiebakgrund: Jag tog min kandidatexamen i företagsekonomi med kinesisk inriktning från Handelshögskolan i Göteborg för drygt två år sedan. Under de tre åren var jag i Shanghai två omgångar och har sedan examen även arbetat i den kinesiska metropolen i ett halvår. Jag kände mig inte helt klar med skolan, utan kände att jag saknade vissa kunskaper och erfarenheter och tyckte därför Matix skulle passa mig grymt bra!

Uppgifter på partnerföretaget: Mina arbetsuppgifter inkluderar alltifrån assisterande inom diverse projekt till kartläggning av omvärlden och förtydliganden av företagets utmaningar och möjligheter. 

Därför MATIX? Till en början mixen mellan praktik och studier som lockade mest. När jag började utbildningen kände jag däremot mer och mer att sammanhållningen i klassen samt det stora fokuset på personlig utveckling är minst lika viktigt som den praktiska tillämpningen.

Favoritfilm: Bästa filmen jag någonsin sett är Roberto Benignis film “Livet är underbart” från 1997. Om du inte har sett den - se den. Om du redan har sett den - se den igen!

Stina Grahn / Internet.se

Bakgrund: Jag är från de nordligaste breddgraderna i klassen, närmare bestämt Älvsbyn, Norrbottens pärla. Jag gillar att utmana mig själv samt inspireras av att upptäcka nya platser, kulturer och att träffa nya människor. Jag är social, familjekär, dotter, syster och flickvän. Vid Umeå Universitet har jag tagit en Civilekonomexamen med inriktning Service Management, och har även studerat en termin i Kanada.

Uppgifter på partnerföretaget: Mina främsta uppgifter på internet.se är att tydliggöra deras företagskultur och värderingar för att sedan se hur de kan nyttomaximera användandet av detta.

Därför MATIX? Jag valde att söka till Matix för att jag brinner för utveckling och har som mål att efter mina studier kunna arbeta med företagsutveckling i ett hållbarhetsperspektiv. Största anledningen till att jag valde att söka till Matix är för att vi ges möjligheten till att kunna applicera tidigare teoretiska erfarenheter genom praktisk tillämpning ute i våra partnerföretag, samt att vi kan skapa ett bredare kontaktnät och vänner för livet i en sammansvetsad klass.

Favoritserie: Helt ärligt så försöker jag att hålla mig borta från att se serier. Jag har nämligen lite av samma inställning till att se serier som jag har till när jag äter choklad. ”Det är bättre att jag äter upp all choklad nu, så att jag bara äter choklad en dag istället för flera dagar”. Så ni förstår nog hur intensiva mina serieperioder kan bli… Hur som helst, intensiva eller ej, så tänkte jag dela med mig av mitt senaste tillskott i godishyllan - The Handmaid's Tale!

Person som inspirerar: Cara Delevingne. En framgångsrik kvinna som har möjligheten att höras och synas, och gör det ofta för människor som inte har den möjligheten! En självklarhet enligt henne, vackert enligt mig.

Samuel Hamberg / Food Radar Systems in Sweden

Bakgrund: Uppväxt på en ö utanför Göteborg och läste marinbiologi under gymnasiet. Har en kandidat inom management från Handels. Tog ett halvårs studieuppehåll för att jag ville utöva det jag lärt mig teoretiskt och jobbade som inköpare på Volvo. Har engagerat mig en del både på handels, men också utanför ”handels-bubblan”, vilket jag starkt rekommenderar!  

Uppgifter på partnerföretaget: Just nu håller vi på att ta fram en kommunikationsstrategi och parallellt med den gör jag en marknadsanalys kombinerat med en omvärldsanalys. 

Om mig: Nyfiken vinnarskalle som gillar att resa. Har seglat över atlanten, surfat på Hawaii och spelat fotboll i Bangladesh. Föredrar PL före La liga. 

Favoritbok: Den gamle och havet

Alice Hyllstam / Miljöbron

Bakgrund: Innan jag hamnade i goa Göteborg pluggade jag företagsekonomi i Jönköping och det gjorde jag främst för att jag lockades av att studera på engelska och att arbeta i internationella affärsmiljöer. Detta intresse växte bland annat fram då jag bodde på Malta, i Norge och USA. Annars har jag en sån där härlig skånsk dialekt som man bara inte kan få nog av.  

Uppgifter på partnerföretaget: Miljöbron har 20 års erfarenhet av att föra samman studenter och näringsliv i projekt där hållbar utvecklingen är fokus. Företaget är just nu inne i en utvecklingsfas vilket innebär att jag främst kommer att arbeta med att förbättra interna processer, paketering av erbjudande samt undersöka nya finansieringsalternativ.

Därför MATIX? Jag läser Matix eftersom jag älskar utmaningar och såg en möjlighet att få jobba med strategisk affärsutveckling i ett tillväxtbolag.

Livsmotto: ”Be the reason someone smiles today”        
                                                                                            
Person som inspirerar: Paolo Roberto

Gör varje dag: Mediterar och dricker ingefärsshot.

Tim Jacobsson / RSM Göteborg

Bakgrund: Kandidatexamen med inriktning "Corporate Finance" från Lunds Universitet. Arbetat för Trelleborgs Kommun under fem år med diverse arbetsuppgifter. 

Uppgifter på partnerföretaget: Behjälplig i ledningsarbete och vara delaktig i samt driva projekt. 

Därför MATIX? Att få möjlighet att tillämpa teorier i skarpt läge samtidigt som man får vara med och, förhoppningsvis, hjälpa sitt partnerföretag att nå sina tillväxtmål. 

Person som inspirerar: Warren Buffet.

 Favoritcitat: "I don't have dreams, I have goals" - Harvey Specter

Edvin Jalovicic / SafeUp

Bakgrund: Uppvuxen i Göteborg som man är kände man att det var dags för en liten miljöomväxling, vilket ledde till att jag begav mig till min födelsestad Gävle. Där stod Industriell Ekonomi med en logistikinriktning på schemat i tre år, innan man kände att det var dags att flytta tillbaka till Sveriges framsida, Göteborg.

Uppgifter på partnerföretaget: Partnerföretaget jag befinner mig på heter SafeUp och är ett startupbolag, vilket innebär att väldigt mycket i början handlar om allsidigt arbete där målet är att ta sig in på marknaden. På detaljnivå handlar det om att bearbeta affärsmodellen, omvärldsanalyser, marknadsföringsstrategier m.m.

Därför MATIX? Min tidigare utbildningen bestod mycket utav management, teknik och ekonomi vilket bidrog till att nästa naturliga steg i rätt riktning var MATIX. Efter kandidaten kände man att huvudet var fullproppat med teorier, men inte jättemycket mer än så. MATIX består av ett oerhört intressant upplägg utbildningsmässigt som lockar, där inlärningsprocessen även främjas genom att du får chansen att arbeta med affärsutveckling på ett företag genom att testa olika teorier i praktiken.

Motto: ”First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.” – Gandhi

Personer som inspirerar: Elon Musk & Zlatan Ibrahimovic.

Johan Kaage / Göta Energi

Bakgrund: Kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning management på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

Om mig: Född i Göteborg, uppvuxen i Kungälv och numera åter i Göteborg sedan fem år tillbaka. Spelar fotboll och har ett stort idrottsintresse. Favoritklubb är givetvis GAIS. Gillar att resa och vill gärna besöka alla världsdelar innan det är för sent.

Uppgifter på partnerföretaget: Till en början kommer jag att arbeta med ett projekt som berör den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Jag kommer att analysera processer på företaget och se hur dessa påverkas. Utöver det kommer jag även att arbeta med diverse marknadsprojekt. 

Därför MATIX? Jag valde att läsa MATIX därför att det jag har saknat i min tidigare utbildning finns här - praktisk tillämpning, personlig utveckling och en härlig sammanhållning i klassen. 

Favoritförfattare: Lars Kepler och Jo Nesbø

Favoritserie: Suits, Prison Break och Bron

Malin Karlsson / Edvirt

Bakgrund: Uppvuxen på ostkusten i Oskarshamn, staden med ständigt värmerekord. Lämnade Smålands skogar för Uppsala där jag tog min kandidatexamen i International Business and Marketing. Hann även med en utbytestermin i Québec City, Kanada, där ambitionen var att jobba på min franska. Utfallet speglade inte ambitionen men kom hem med fantastiska minnen och en erfarenhet rikare istället. Bytte kust och hittade hem i goa Göteborg. Efter två år inom bank kände jag mig redo för nästa utmaning som jag fann i MATIX. 
 
Uppgifter på partnerföretaget: På mitt partnerföretag kommer jag att se över bolagets marknadsföringsstrategi. Fokus kommer att ligga på erbjudandet och hur de kan nå ut med detta till sina kunder globalt.

Därför MATIX? För att MATIX har allt jag någonsin letat efter i en utbildning! På MATIX kör man skarpt, vilket jag gillar. Här finns möjligheten att gå ut och testa det man studerar i verklig miljö, men med ett stöttande skyddsnät. Jag kände att detta var en chans att utmana mig själv och växa samt erhålla en master på ett år istället för två. Allt detta gör man tillsammans med 29 andra studenter som har en sammanhållning i världsklass.

Livsmotto: Du vet alltid vad du har, men du vet aldrig vad du kan få.

Person som inspirerar: Kjell Enhager

Elisabet Klingenstierna/ YesP Consulting

Bakgrund: Hej! Jag heter Elisabet och är från Göteborg. Innan jag började på Matix läste jag Event management på Högskolan i Borås.

Uppgifter på partnerföretaget: Jag gör olika saker på mitt företag. Under året är planen att jag ska hjälpa min kontaktperson att arbeta med företagets tillväxt i den offentliga sektorn. Initialt har jag arbetat med företagets sociala mediastrategi.

Därför MATIX? Jag valde Matix för att jag tyckte det verkade vara en spännande utbildning där jag skulle få utmanas och utvecklas! Den främsta anledningen till att jag sökte till Matix var att vi skulle få varva teori med praktisk tillämpning i våra bolag. Ett plus är också att vi är en sån liten klass, det skapar bra gemenskap och sammanhållning!

Livsmotto: Ett gott skratt förlänger livet! :)

Adam Kristoffersson/ Bonsai

Bakgrund: Jag är en aktiv och sportsam kille som älskar att resa. Har studerat marknadsföring och brinner för att komma på nya och spännande idéer. Har sedan tidig ålder spelat mycket golf och tycker fortfarande det är lika roligt.

Uppgifter på partnerföretaget: Jag fick möjligheten att få vara hos Bonsai och utveckla deras app och marknadsföra dem nationellt. Jag tillämpar olika teoretiska kunskaper och får en förståelse för hur det funkar i verkligheten.

Därför MATIX? Jag valde Matix för att jag är redo att ta mig an en utmaning. Jag vill nå en ny nivå i min karriär och känner att teoretisk och praktiskt tillämplig är ett utmärkt sätt att få en bättre förståelse.

Personer som inspirerar: Elon Musk är en av mina största förebilder där han konstant utmanar sig själv och förvånar världen.

Favoritserie: Om jag får tid över till att kolla på serier så tittar jag gärna på Designated Survior!

Livsmotto: Mitt livsmotto är ”You cannot shake hands with a clenched fist” – Indira Gandhi. 

Clara Livh / Beckman Media

Bakgrund: Hallå! Jag heter Clara och är Göteborgare. Innan Matix studerade jag energiekonom på högskolan i Halmstad. 

Uppgifter på partnerföretaget: Jag är med och affärsutvecklar verksamheten. Min primära uppgift under året kommer vara att försöka arbeta fram en affärsplan för ett nytt värdeerbjudande som de har.  

Därför MATIX? Jag sökte MATIX för att det är en spännande utmaning och värdefullt att få en kombination mellan teori och praktik. Dessutom är det en liten klass vilket bidrar till stor gemenskap och samhörighet. Utbildningen har överträffat alla mina förväntningar, inte minst den personliga resan vi gör! 

Favoritcitat: ”Det löser sig, och om det inte löser sig så löser jag det!"

Isabell Mellin / Eva Eriksson Design

Bakgrund: Jag är en driven tjej från de norrländska skogarna som efter studenten, nyfiken som jag är, valde att vandra min egna stig ner till Göteborg. Här började jag studera företagsekonomi med språklig inriktning och tog tre år senare en kandidatexamen med fokus på marknadsföring. 

Uppgifter på partnerföretaget: På företaget arbetar jag just nu med att förbättra företagets marknadsföring men är även aktiv med att försöka strukturera upp och konkretisera företagets arbetsprocesser.

Därför MATIX? För att fördjupa min teoretiska kunskap samtidigt som jag får applicera den i en verklig miljö genom praktisk tillämpning på ett företag. Även att få träffa nya drivna människor som jag kan lära både med och av. Varför läsa en masterutbildning på 2 år när jag kan läsa en ettårig magisterutbildning som kommer ge mig mycket mer? Det var den frågan jag ställde mig själv. Svaret var givet.

Fem snabba om mig:
Öl/Vin
Förfest/Efterfest
Chips/Popcorn
Skidsemester/Solsemester
Norrländska/Göteborgska (varför inte båda?)

Livsmotto:  Du är modigare än du vet, starkare än du tror och smartare än du förstår (Nalle Puh, A.A Milne)

Johanna Nygren / Findexia

Bakgrund: Kandidatexamen i Företagsekonomi med inriktning Logistik på Handels och en utbytestermin i Michigan, USA.  

Om mig: Född och uppvuxen i Linköping men landade i Göteborg efter några skidsäsonger ute i världen. Gillar tacos, frågesport och äventyr. 

Uppgifter på partnerföretaget: Främst kommer jag hjälpa till med projektledning, varumärkesutveckling och en del interna projekt. 

Därför MATIX? Det som fångade mig med Matix var de olika delarna som ingår i konceptet. Blandningen mellan praktik, managementkurser och personlig utveckling känns som ett vinnande upplägg. Den härliga sammanhållningen i klassen är också ett stort plus med Matix.

Pontus Otterstedt / Findwise

Bakgrund: Göteborgare som efter en elitfotbollskarriär tagit en kandidatexamen inom företagsekonomi på Linnéuniversitet i Kalmar. Har även studerat en termin i Hong Kong innan jag nu återvänt till Göteborg.  

Uppgifter på partnerföretaget: Mina huvudsakliga uppgifter under mitt år på Findwise kommer att vara att arbeta med Employer Branding på en strategisk nivå. Jag kommer bland annat att rota mig i företagskulturen och att på sikt kodifiera detta, se över karriärsidan och vara med i olika projekt kombinerat med mina egna projekt.  

Därför MATIX? Jag valde Matix då jag ansåg att möjligheten att kombinera teori med den praktiska verkligheten i ett företag är unikt och och ger en bra grund för framtiden.   

Favoritserie: Game of thrones

Person som inspirerar: Ingvar Kamprad

Emma Ottosson / Sendify

Bakgrund: Uppväxt i södra Göteborg och har en kandidatexamen inom ekonomi med fördjupning inom engelska och marknadsföring. 

Uppgifter på partnerföretaget: Min roll under året är dynamisk och kommer utvecklas under praktikens gång. Olika projekt kommer formas för att på bästa möjliga sätt driva företaget framåt. Företaget är i en stor tillväxtfas där det ständigt tillkommer utmaningar. 

Därför MATIX? Att förankra teoretisk kunskap och vidare förståelse genom praktisk tillämpning på ett partnerbolag är ett nytänkande sätt att se på utbildning vilket intresserade mig. 

Livsmotto: Sockerfritt är kul! 

Favoritserie: Friends

Edwin Palm / Visiba Group

Bakgrund: Kandidatexamen från Handelshögskolan i Göteborg med inriktning marknadsföring.    

Uppgifter på partnerföretaget: Främst vara på marknadsavdelningen med fokus på inbound-marketing. 

Därför MATIX? Kombinationen av det akademiska och näringsliv, något jag har efterfrågat i tidigare studier. Jag hade även hört att klassen brukar bli en tight grupp, vilket jag tidigare har saknat.  Något jag inte hade vetskap om innan vi började var det stora fokuset på personlig utveckling, något som jag nu värderar högt!

Om mig: Gillar sport i de flesta flesta former. Har på senare tid fått den osjälvvalda titeln bröllopsfotograf.

Serie jag kollar på för tillfället: Svensson Svensson

Claes Radojewski / FH Bertling

Bakgrund: Från Norrtälje från början, flyttade ner till den sämre sidan av Sverige och började plugga här på Handels. Hade ett litet uppehåll efter kandidaten (Marknadsföring) och har jobbat på bank och startup. Hade jag inte jag inte sabbat mitt knä hade jag varit Polens Zlatan (typ).  

Uppgifter på partnerföretaget: Jag kommer arbeta mest med företagets varumärke under året. Stor uppgift som kommer vara utmaning att få rätsida på men det ska bli jäkligt kul. Nu i början har jag mest försökt lära känna organisationen och sätta mig in hur de jobbar men även varit inblandad i lite organisationsfrågor. 

Därför MATIX? Jag hade hört mycket gott om utbildningen, sen sökte jag en utbildning som utmanar och ger en lite mer än en ”vanlig" master. Mer intressant än så var väl inte tankegången just då. Frågar du mig nu om varför man borde söka till Matix så hade du nog fått en lite roligare svar för det är en riktigt bra utbildning. Vill framförallt lyfta fram hur engagerade lärarna är i vårt lärande och deras sätt att förmedla kunskap på, verkligen stor skillnad kontra den utbildningen jag läste innan.

#livsmotto#favoritcitat#sakeratttamedsigrestenavlivet#inspo#budord "I’ve always figured that there are 24 hours per day. You sleep six hours and have 18 hours left. Now, I know there are some of you out there that say "well, wait a minute, I sleep eight or nine hours.” Well, then, just sleep faster, I would recommend.” - Arnold Schwarzenegger

Victor Ringqvist / Eicorn

Bakgrund:  Ekonomie kandidatexamen med inriktning logistik här på handelshögskolan i Göteborg. Uppvuxen en timma från Göteborg i sommarstaden Varberg.

Uppgifter på partnerföretaget: Eicorn är i en tillväxtfas och upplever flera utmaningar med att anställa fler för att hantera expansionen. Därför har jag initialt fått förtroendet att se över företagets strategier inom rekrytering och employer branding.

Därför MATIX? Min tidigare erfarenhet av arbete på stora och väletablerade företag är raka motsatsen till chansen att få arbeta nära ledningen på ett mindre tillväxtbolag. Matix gav mig därför möjligheten att få utvecklas inom nya områden, på ett personligt plan men även praktiskt och teoretiskt inom management. Dessutom såg jag det som väldigt positivt med gemenskapen och få utvecklas tillsammans med 29 andra motiverade klasskamrater.

Favoritcitat: ”Ingen match utan målvakt” – En vis vän.

Favoritpodcast: Alex och Sigge

Victor Salomonsson / Crossroads Loyalty Solutions

Bakgrund: Spenderat halva min uppväxt samt senare del av mitt liv utomlands vilket har resulterat i att jag blivit och är en något rotlös person som älskar att resa.  

Uppgifter på partnerföretaget: Oj, har vi inte precis börjat? Har hunnit med en “crash course trainee” under första veckan där jag varit med på olika avdelningar på bolaget för att få mig en bred bild av hur de jobbar. Nu under närmaste perioden skall jag grotta ner mig i ett case för att försöka minska inkommande ärenden till kundservice samt hålla i en BMC workshop.

 Därför MATIX? Psychology meets Management. Programmet är utformat efter en modern och relevant metodik som jag tror leder till att man lär sig bättre än vad de traditionella utbildningarna erbjuder. 

Livsmotto: Att finna mig en hobby som jag kan livnära mig på. Med andra ord hitta ett jobb som är kul och givande alternativt göra ett jobb av en hobby. Omge mig med människor som lyfter mig snarare än drar ner mig.  

Person som inspirerar: Solange, Ruben Östlund, Frank Ocean, Micael Dahlén, Roxane Gay, listan kan göras lång…..

Favoritbok: Just nu: De polyglotta älskarna av Lina Wolff och Kaosologi av Micael Dahlén

Favoritserie: Master of none och Klovn

Ida Segerqvist / ISAB Group

Bakgrund: Är från början uppväxt ute på landet i en liten håla som heter Dalstorp. Innan jag flyttade till fantastiska Göteborg pluggade jag International Management i Jönköping och har även hunnit med en utbytestermin i Newark, New Jersey.

Uppgifter på partnerföretaget: Jag är med i uppstartsfasen av ett nytt bolag inom Isab Group och det finns därför flera strategiska utmaningar att ta sig an under året. Planen är att undersöka hur företaget ska positionera sig på marknaden, paketera erbjudanden samt titta över företagskulturen. Under de första veckorna har jag fått lära känna företaget och kartlägga deras nuvarande affärsmodell.

Därför MATIX? Genom att läsa MATIX får jag chansen att utmana mig själv och prova saker inom affärsutveckling som jag inte tidigare gjort.

Favoritpodcast: Rättegångspodden

Favoritcitat: “Big thinking precedes great achievement”

Joachim Seijsing / Tapflo

Om mig: Kommer ursprungligen från Avesta i Dalarna och har bott i Göteborg i 5 år, spelar gärna golf på fritiden och följer plågsamt Leksand i hockey. 

Studiebakgrund: Kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning Industrial Financial Management på Handels Göteborg, två utbytesterminer i Barcelona och Singapore.

Därför MATIX? Det finns många anledningar till att jag valde att gå MATIX, exempel på varför är engagerade lärare, skön sammanhållning, personlig utveckling, intressant kursutbud samt verklighetsförankring i samband med tillämpningen på företaget.

Uppgifter på partnerföretaget: Projektledare i diverse interna projekt samt kommer in med nya infallsvinklar från ett externt perspektiv. 

Albin Sävhage / Insplorion

Bakgrund: Före-detta handbollsspelare som, om jag inte hade blivit skadad, är övertygad om att jag hade spelat i landslaget nu. Läste en kandidat inom Financial and Industrial Management på Handels i Göteborg innan MATIX och försöker nu komponera en skön melodi med många strängar på min lyra och glimten i ögat. 

Uppgifter på partnerföretaget: Stort sett undersöker jag marknadspotentialen för Insplorions satsning på batterisensorer. Inom detta ingår utveckling av affärsmodellen på ett strategiskt plan för att åstadkomma en hållbar tillväxt långsiktigt sett. 

Därför MATIX? Jag har märkt att MATIX är djupare än vad jag först trodde. Utöver möjligheten att få omsätta teori till praktik utvecklas man mycket som person samt lär sig mycket om sig själv. 

Livsmotto: Om en katt har nio liv, så borde jag rimligtvis ha minst tio. (Citera mig gärna på detta). 

 Jag gillar: Göteborg på sommaren.

 Jag ogillar: Göteborg på vintern.

Jesper Ulander / iCore Solutions

Bakgrund: Utbildad civilekonom från högskolan i Borås, examensår 2014. Utbytestermin i Minnesota, USA våren 2013. Jobbat tre år inom bankvärlden och flera år inom sportbranschen. Har ett stort bilintresse och gillar att vara vid och på havet, umgås med vänner och träna. Spelat badminton sen jag var 13 år. Åker skidor, löptränar, tränar crossfit och cyklar mountainbike. 

Uppgifter på partnerföretaget: Sitter med i projekt kring lönsamhetskalkylering, värdeerbjudande och paketering nära ledning.

Därför MATIX? Att få träffa och lära känna 29 drivna studenter, utvecklas tillsammans och blanda teori med fältarbete hos partnerföretaget med mål att båda ska utvecklas under året. Att utmana mig själv och få ett utbyte från både klasskamrater och företag.

Livsmotto: ”Man kan om man vill”

Kuriosa: Seglat Sverige runt med Ostindiefararen Götheborg, Luleå till Göteborg 2013

Lovisa Widén / MM Sports

Bakgrund: Här har ni en empatisk och allmänt glad tjej på 23 år som är uppvuxen på landet i idyllen Munktorp. Jag läste min kandidatexamen i Ekonomi på Örebro Universitet och valde därefter att läsa en termin i Prag. Jag är driven, envis och optimistisk, vilket resulterar i att jag ofta har många bollar i luften. Finns det tid till resor tvekar jag inte att åka iväg, då jag älskar att upptäcka nya platser och att träffa nya människor. För att hålla min energinivå i balans är träning, mat och sång de främst ingredienserna i mitt framgångsrecept.

Uppgifter på partnerföretaget: Min uppgift på MM Sports är att projektleda utveckling och optimering av interna flöden i verksamheten. 

Därför MATIX? Jag är mån om att utveckla mig själv och strävar ständigt efter nya utmaningar. Efter att ha studerat tre år med ett teoretiskt perspektiv i fokus, ville jag göra något annorlunda och utmanande. MATIX blev därför ett naturligt val då utbildningen inkluderar både teori och praktik, samt har fokus på den personliga utvecklingen. På partnerföretagen får vi testa samt utveckla våra förmågor att leda och analysera, genom att applicera våra teoretiska kunskaper. Vi utvecklar även vårt personliga nätverk genom partnerföretaget, klassen och kursledningen. Jag har nu tjugosju stycken otroligt drivna och engagerade personer nära mig, som alla bidrar till nya lärdomar genom våra erfarenheter och olikheter.

Personer som inspirerat: Min syster och bror. De är, liksom jag, medvetna om att utvecklas och har alltid vågat ta för sig och stå för vad de vill. Båda två utstrålar målmedvetenhet och deras engagemang för uppgifter är slående. De har hjälpt mig till att bli mer självgående, säker på mig själv och även att inse vikten av att göra det jag själv vill.

Livsmotto: ”En positiv attityd gör inte att allt kommer att gå bra för dig, men den gör att du kan göra allting bättre än med en negativ attityd.”

Emil Åstrand / First To Know Scandinavia

Bakgrund: Bott i Göteborg de senaste fem åren men uppvuxen i den fantastiska staden Kalmar. Efter gymnasiet blev det resor och jobb för att sedan återigen sätta sig i skolbänken och studera fristående kurser under tre år vid Handels Göteborg. Har tydligen lyckats bli 27 år...

Uppgifter på partnerföretaget: Uppgifterna på mitt bolag varierar då jag är på en konsultfirma. Bolagets grundvärderingar är att värdeskapande för företag inte behöver ha en negativ inverkan på vårt samhälle eller planet. De uppgifter jag i dagsläget åtagit mig är att arbeta med ett projekt vilket ämnar att skapa en cirkulär ekonomi på Ringön här i Göteborg. Försöka skapa ett mervärde för företagen på ön och för de människor vilka befinner sig i vårt samhälle och hjälpa människor vilka står långt bort från arbetsmarknaden in i arbete. Vid sidan av detta försöker jag skapa en profil för företaget i dess kommunikation ut mot privata kunder och statliga myndigheter. 

Därför MATIX? Matix passade mig alldeles perfekt då jag ville skapa en god grund att stå på. Att få möjligheten att testa mina kunskaper i verkligheten och dessa kunskaper inom flera olika områden. Vid en anställning blir du oftast tilldelad en uppgift, på Matix har jag flera olika uppgifter vilket skapar en större möjlighet för mig att förstå vad jag vill och drivs av.

”Livsmotto": Gör inte saker krångligare än de är

Favoritbok: Harry Potter