Livet på MATIX

MATIX-klassen in action MATIX-klassen in action

Så var det äntligen min tur att styra bloggen. Att välja ämne var till en början svårt och jag har heller aldrig bloggat innan. Det hela slutade dock med att jag vill ge dig som läsare en inblick i hur livet på MATIX kan vara och hur man faktiskt måste handskas med verkligheten på ett helt nytt sätt i kombination med studier. På en ny linje och ny skola sätter man alltid höga krav på sig själv och vill alltid prestera sitt yttersta. I kombination med detta ska du som student slussas in i ett partnerföretag som för många blir en ovan situation med press och stress till följd.
 
Men hur ska man då hantera den press som kommer från alla möjliga håll i den ovana situation som uppkommer med arbetsuppgifter och studier. För mig skedde denna stress och press relativt tidigt och jag visste inte till en början hur jag skulle hantera det. Först var allt en smekmånadsperiod och jag reflekterade inte alls över vad som skedde kring mig. Men med tiden kom verkligheten ikapp och berget med arbetsuppgifter bara växte. Dessa arbetsuppgifter var i sig inte ett problem eftersom att jag trivs alldeles utmärkt på mitt partnerföretag. Men till slut blev det så mycket att jag inte längre visste hur jag skulle hantera det. För det första ville jag inte visa mig svag att jag inte kunde klara av vad som förväntades, för det andra så ville jag hela tiden lära mig och för det tredje så ville jag inte visa mig dålig mot klasskamrater och skolledning.
 
Till slut tog jag tag i det och var rak mot mitt partnerföretag vad jag kunde hantera och vad som var rimligt för mig. Detta efter att ha kommit fram till att det inte spelade någon roll vad andra tycker eller vad andra möjligen skulle kunna ha för förväntningar kring mig. Genom att vara tydlig med vad jag kände kring arbetsbördan och vad jag var kapabel till att genomföra på arbetsplatsen mot min kontaktperson skapades en förståelse. Efter detta har tiden på MATIX blivit ett rent nöje. Att veta vad jag själv kan, vad som behöver göras mer rimligt och att det faktiskt inte finns någon press/förväntningar underlättade stort. För i slutändan är vi studenter som är där för att utvecklas och bli färdiga.

Min lärdom och rekommendation för framtida MATIX:are och partnerföretag är därför att  hela tiden ha en kommunikation, för genom att hela tiden vara öppna och tydliga med varandra kommer en bättre trygghet skapas mellan båda parterna. I slutändan kommer det leda till ett av de mest lärorika och givande åren för dig som student, men det kommer även vara det roligaste med ögonblick och minnen att ha med sig hela livet för samtliga parter.
 
Ha det gött!
Marc Hislop

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Pontus Aronsson » Throwback Thursday:  ”Jet-Set håller med!”

  • Hampus » Throwback Thursday:  ”Väldigt bra skrivet! håller verkligen med dig min kära vän.”

  • Pontus Aronsson » Förändring:  ”Vad har du emot Finland? ”

  • Oskar Stigsson » Förändring:  ”Gnosjö håller med!! Bra skrivet. Hua-hua-hua”

  • Hampus Olsson » Förändring:  ”Kommentera gärna ifall ni har input på saker jag kan förbättra i mitt skrivande!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln