Sex veckor som Matixare

Lunch med gänget på IKP Lunch med gänget på IKP

Då var det redan oktober och vi har fyllt sex veckor som Matixare. När Göteborg nu börjar bli kyligt är det tur att vi har en så varm och härlig klass. Klyschigt, men sant. Efter en vecka på djupt vatten (hos partnerföretagen) var det kul att få träffa klassen igen och dela allas upplevelser.
 
Väl tillbaka på lektioner igen fick vi en inblick i Open Innovation och User Innovation i Björns kurs Innovation & företagsamhet, vilket var mycket intressant. Visste ni till exempel att framgången av The Lord of the Rings till stor del berodde på att fantaster av J.R.R. Tolkiens böcker hade ett stort inflytande i filmatiseringen? Skämt åsido men detta är ett exempel på Lead user innovation som kan appliceras i många andra sammanhang.
 
Veckans sista hel-akademiska dag (onsdagen) bestod av en lektion i Peos kurs Ledarskap och personlig utveckling där vi återigen grävde inom oss själva och bland annat utforskade extroverta och introverta personligheter för att utveckla vårt ledarskap. Det må låta flummigt men tro mig, det vi lär oss i kursen är inget som andra framtida ledare och entreprenörer får lära sig på master-program runt om i landet.
 
Återigen tillbaka på partnerföretaget och dags för mig att åka med buss 101 till Viared, nästan hela vägen till Borås. Det kan väl vara på sin plats att jag berättar mer om mitt partnerföretag, innan jag dyker ner i arbetsuppgifter och utmaningar. Som sagt spenderar jag två dagar i veckan i Viared på ett företag, IKP, som tillverkar industriella kemikalier. Det låter kanske inte jättesexigt, men bolaget intresserar mig av flera olika anledningar. Dels har bolaget nyligen förvärvat ett annat företag och står inför en rad olika problem och möjligheter, men dels intresserar bolaget mig eftersom de har en produktionsenhet som måste klara av tillväxten. Ja, produktion är faktiskt intressant enligt min mening.
 
En av de arbetsuppgifterna som jag har på partnerföretaget är att ta fram en marknadsstrategi för hur företaget skall positionera nya produkter, från företaget som nyligen förvärvats, på marknaden. Därför jobbade jag, tillsammans med den nyanställde försäljaren på företaget, under torsdagen med att ta fram vilka potentiella kunder som försäljaren bör kontakta. Dessutom undersökte vi potentiella återförsäljare som vi eventuellt kan samarbeta med.
  
Detta är bara några utav de saker som har hänt under veckan och som ni kanske förstår finns det många möjligheter som bara ligger och väntar. Nästa vecka väntar nya, bland annat KPMGs case-tävling. Men innan dess, varför inte avsluta veckan med en lunch tillsammans med det här härliga gänget från IKP!
 
Har ni frågor och fundering kring hur det är att studera på Matix, hör gärna av er till mig genom min LinkedIn-profil.
 
Med vänlig hälsning,
Karl-Johan Bengtsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Pontus Aronsson » Throwback Thursday:  ”Jet-Set håller med!”

  • Hampus » Throwback Thursday:  ”Väldigt bra skrivet! håller verkligen med dig min kära vän.”

  • Pontus Aronsson » Förändring:  ”Vad har du emot Finland? ”

  • Oskar Stigsson » Förändring:  ”Gnosjö håller med!! Bra skrivet. Hua-hua-hua”

  • Hampus Olsson » Förändring:  ”Kommentera gärna ifall ni har input på saker jag kan förbättra i mitt skrivande!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln