En vecka fylld av intryck

Oscar Sellhed, Invativa AB Oscar Sellhed, Invativa AB


Oj, oj, oj, vilken vecka!
 
Efter en månad med teambuilding, fördjupning i Matix värdegrunder och föreläsningar var vi äntligen redo att möta företagen. Efter ett intensivt företagsmingel blev jag matchad med ett företag som heter Invativa och som är specialister på digitala affärer. Företaget beskriver sig själva som en organisation med initiativtagare där man hellre testar och utvärderar än att ha långa diskussioner, vilket jag tror passar mig perfekt.
 
Det var med en viss nervositet och en stor mängd entusiasm som jag begav mig till Invativa på måndagen. I dörren möttes jag av min handledare Oscar, en tidigare Matix-student som sedan årsskiftet arbetar på företaget. Oscar visade mig runt och jag fick chansen att hälsa på medarbetarna under en gemensam frukost. Efter det hade vi ett morgonmöte via Skype där kollegorna från företagets andra kontor deltog. En otroligt spännande känsla att kasta sig in i ett helt nytt företag och dess företagskultur. Resterande del av dagen spenderade jag med att göra research på företaget och marknaden, skönt med en mjukstart!

Tisdagen blev desto mindre lugn. Dagen tillbringades mestadels med Oscar där vi diskuterade allt från företagets produkt, organisation, marknad och kunder. Jag har som mål att under min första vecka lära känna företaget så bra som möjligt, något som kan vara svårare än man tror. Därför uppskattade jag tiden och engagemanget min handledare lade ner på mig. Eftersom mina tidigare arbetserfarenheter mestadels varit på större företag var det väldigt intressant att se hur ett relativt litet tillväxtföretag ser ut och fungerar. Några av fördelarna med ett mindre företag är att det finns större chans att vara med och påverka samtidigt som man kommer närmare organisationen och människorna.När jag lämnade kontoret på eftermiddagen kände jag att jag hade fått en bra bild av företaget och medarbetarna, jag kände mig väl bemött och fullproppad av information och tankar. Trots det kunde jag inte hjälpa att känna en viss oro, vad kan egentligen lilla jag tillföra till ett sådant här etablerat företag?
 
Under tisdagskvällen träffade jag mitt lärteam från klassen som sattes ihop under första veckan. Vi sågs för att spela shuffleboard, ta en öl och framförallt prata av oss om våra första dagar. Det visade sig att jag inte var ensam med att tveka på mig själv och mina kunskaper. Vi kom fram till att det helt enkelt är normalt att känna sig osäker de första dagarna på ett nytt ställe, vilket lugnade mig en aning. 

Ny arbetsplats på Invativa AB
Ny arbetsplats på Invativa AB

Under onsdagen klarnade bilden av vad jag kan fokusera på hos Invativa. Förutom de uppdrag jag har fått från skolan så har även företaget en del idéer och förslag på vad jag kan arbeta med under året. Eftersom jag kommer få erfarenheter och kunskap från företaget är det även viktigt för mig att jag kan ge något tillbaka, vilket jag diskuterade med VD:n och min handledare. Vi gick igenom eventuella projekt och jag fick stort utrymme att själv påverka arbetsområden baserat på mina intressen. De uppdrag vi diskuterade var bland annat marknadsföring och affärsutveckling. 

Resterande dagar av veckan spenderade jag med att delta i möten, skissa på eventuella projekt och med att skaffa information. Fokus under hela veckan var att lära känna företaget så jag har lagt mycket tid på att analysera och reflektera över det som hänt runt omkring mig. Under veckan träffades även alla tjejer i klassen en kväll för att gå på musikal. Väldigt kul att få höra om allas olika upplevelser och mycket kunde jag känna igen mig i. 

Efter första veckan hos företaget känner jag ännu mer hur rätt Matix är för mig. Känslan är dels ”oj vilket utmaning jag har gett mig in på” men samtidigt ”oj vad roligt och utvecklande detta kommer att bli”. 

Veckans lärdom: oroa dig inte, det löser sig!
 // Cajsa.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Pontus Aronsson » Throwback Thursday:  ”Jet-Set håller med!”

  • Hampus » Throwback Thursday:  ”Väldigt bra skrivet! håller verkligen med dig min kära vän.”

  • Pontus Aronsson » Förändring:  ”Vad har du emot Finland? ”

  • Oskar Stigsson » Förändring:  ”Gnosjö håller med!! Bra skrivet. Hua-hua-hua”

  • Hampus Olsson » Förändring:  ”Kommentera gärna ifall ni har input på saker jag kan förbättra i mitt skrivande!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln