Min väg till drömjobbet

Min högsta dröm har alltid varit att få mitt drömjobb. Men vad är ett drömjobb egentligen? När jag var sju år ville jag bli fiskare. Nu nästan 20 år senare har jag mitt drömjobb, nämligen som management trainee på Wise Group. Vägen dit har varit krokig men också lärorik.
 
Jag började söka mina så kallade drömjobb i början på våren 2015 och det tog mycket tid att skriva personliga brev och cv:n, men även att förbereda mig på intervjuer och tester. Redan här hade jag otrolig nytta av Matix. Genom hela utbildningen fick vi studenter se oss själva för de vi är med brister och svagheter likväl som styrkor och kompetenser. Vi har coachat varandra och lärt oss hur vi kan komplettera varandras styrkor och svagheter för att bilda team.
 
Under min period på mitt partnerföretag fick jag upp ögonen för företagskultur i relation till tillväxtföretag och upptäckte att jag inte bara var bra på det jag gjorde – jag hade också fruktansvärt kul. Det stod då klart för mig att det är så här jag vill jobba, med högt tempo och ständigt nya utmaningar.
 
Sedan var det frågan om att hitta rätt jobb och jag kan lugnt konstatera att jag försökte. Och försökte. Och försökte. Intervjuer och rekryteringsprocesser avlöste varandra och blev en del av vardagen. Jag fick många nej med olika motiveringar; jag var för nervös på slutintervjun, jag hade för mycket energi och skulle inte passa in en så pass byråkratisk organisation eller att andra kandidater hade bättre meriter. Vid ett tillfälle dansade min tilltänkta framtida chef fågeldansen under intervjun för att sedan bli i princip onåbar tills jag fick ge mitt definitiva nej till hens assistent. Det värsta bakslaget kom dock efter omfattande intervjuer, case-dagar och till slut en sista avslutande dag i Älmhult för en tjänst som management trainee på Ikea. Att precis missa en riktig drömtjänst var nästan värre än att jag inte hade fått komma på första intervjun. Men i allt detta växte jag också i och med bra feedback från arbetsgivarna och styrkan i att jag trots allt kom långt i processerna.
 
Till slut dök det där jobbet på Wise Group upp. Ett coolt tillväxtbolag med en härlig företagskultur. På något sätt påminde attityden om den på Matix.
Jag gjorde Matix till ett av mina bästa år. Gjorde lärdomar om mig själv. Valde att skriva mina PM om det som jag tyckte var intressant. Matix lärde mig vem jag var i olika grupparbeten och gav mig insikter om kanske inte exakt var jag ville jobba men hur jag ville jobba. Och Wise Group träffade liksom rätt. Jag tog mitt pick och pack, övergav pojkvän, vänner och familj och flyttade till Stockholm (pojkvännen följde snart efter som tur var) och nu jobbar jag som management trainee på Wise Group. Jag växlar just nu runt på de olika dotterbolagen inom koncernen och får lära mig nya saker hela tiden, jag arbetar i projektet Human Growth Awards, tittar på tillväxtmöjligheter och jag har bara så jäkla roligt.
 
Ha det fint!
Matilda
MATIX-alumn, gick MATIX 2014/15

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Pontus Aronsson » Throwback Thursday:  ”Jet-Set håller med!”

  • Hampus » Throwback Thursday:  ”Väldigt bra skrivet! håller verkligen med dig min kära vän.”

  • Pontus Aronsson » Förändring:  ”Vad har du emot Finland? ”

  • Oskar Stigsson » Förändring:  ”Gnosjö håller med!! Bra skrivet. Hua-hua-hua”

  • Hampus Olsson » Förändring:  ”Kommentera gärna ifall ni har input på saker jag kan förbättra i mitt skrivande!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln