Censor på besök

Igår fick vi på MATIX besök utav Erik Egner och Erik Arvidsson från Censor. Med sig i bagaget hade killarna ett case om företagsförvärv.

Tisdagseftermiddagen började med att Erik x 2 berättade om hur Censor hjälper kunder som antingen ska köpa eller sälja bolag. För ett lyckat förvärv finns en mängd aspekter att fundera på, förutom att säljare och köpare ska komma överens om pris.

För att studenterna skulle få en känsla för vad som "räknas" vid en värdering fick de prova på att agera köpare och hade till uppgift att hitta ett bolag att förvärva som skulle passa in i tillväxtstrategin.  Vid slutet av eftermiddagen hade studenterna valt ut ett bolag att köpa och även berikats med insikter om strategiska, emotionella och finansiella beslut som är viktiga i samanhanget.

Stort tack till Erik och Erik. Nu vet vi hur vi ska göra när vi ska sälja våra framtida tillväxtbolag -vi ringer er!

Nyhetsarkiv

Länkar