Patrik Hermansson - "Vi måsta göra något, annars går det åt helvete!"

Vi på MATIX bjuder in föreläsare från olika branscher, med olika bakgrund och med olika synsätt på hur man driver och leder företag för att visa studenterna att det inte finns några rätt eller fel när det handlar om hur man bygger upp företag. Det handlar snarare ofta mer om att våga, om att lita på sin magkänsla och att omge sig med bra människor. Idag fick vi äran att träffa Patrik Hermansson, eller "Putte", som gav oss sina framgångsfaktorer på hur man får saker att hända.

Patrik började sin entreprenörsresa tidigt. Redan vid 18 års ålder fick han erbjudande om att köpa en krog och drev sedan den i 4 år. Resan gick vidare och Patrik hann engagera sig i olika projekt innan han till slut gick i fars fotspår och blev ICA-handlare. Dock stannade det inte där, vi fick höra om hur Patrik och frun öppnade café, som växte till en restaurang och senare även boende och konferens. Engagemang i byggprojekt på Tjörn hinns också med, men kanske klappar Patriks hjärta lite extra för hans senaste projekt; Way Cup.

Way Cup är ett café-koncept som idag finns  på Järntorget och Kyrkogatan  i Göteborg.  Patrik har genom året fått en medvetenhet kring hur mycket resurser vi använder och hur mycket som går till spillo. Så onödigt. Och det är fler som går i samma tankar. Så ihop med ett gäng vänner skapades ett "schysst café" med återvunnen inredning, ekologiska varor och givetvis schysst kaffe. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. "Vi måste göra något, annars går det snart åt helvete", säger Patrik.

Att få in personer som Patrik på utbildningen inspirerar och engagerar.  Personliga anekdoter blandas med allvar, för det är inte alltid en dans på rosor att driva företag. Men "är man lite uthållig så man orkar ta i även när det går dålig, ja, då brukar det tills slut gå bra. Oftast."

Tack Patrik för att du delade med dig av din resa!

Nyhetsarkiv

Länkar