Censor på besök!

I tisdags hade vi äran att välkomna Jonas Brogårdh och Erik Arvidsson från Censor M&A. Under ett frukostseminarium berättade våra gäster om hur de arbetar med små och medelstora onoterade företags värderingar. Ofta har säljare och köpare olika bild av värdet av ett företag och det är där Censor kommer in och ger verklighet på hur man kan tänka.

På plats denna arla morgon var ett 50-tal intresserade som fick en genomgång på vilka faktorer som kan påverka en värdering. Förutom att kika på det rent finansiella i företaget tittar man på liknande bolag i samma bransch samt intern strukur (ordning och reda) och vilka risker som finns. Sammantaget kan man säga att det inte är helt lätt att värdera onoterade små bolag, men att det är nyttigt att få veta hur man kan angripa problematiken samt att det finns hjälp att få om man är nyfiken.

Stort tack till Jonas och Erik på Censor! 

Nyhetsarkiv

Länkar