Vilka trender finner man i det svenska entreprenörslandskapet? Kom och ta del av GEM's rapport!

Så främjas fler svenska affärsmöjligheter

Global Entrepreneurship Monitor, GEM, är världens största studie av entreprenörskap. Förra året medverkade 69 länder och urvalsundersökningarna täcker 74 procent av världens befolkning och 87 procent av världens BNP. Den 8 oktober presenterar forskarna rapporten i Göteborg.

Mera entreprenörskap och fler kvinnor som driver företag men med låga tillväxtambitioner och en kraftigt minskad tillgång till kapital. Så kan det svenska entreprenörskapet sammanfattas enligt den svenska rapporten från Global Entrepreneurship Monitor.

Den 17 juni släpptes 2013 års nationella entreprenörskapsrapport baserad på data från Global Entrepreneurship Monitor, GEM. Bland resultaten framkommer bl a att finansieringsmöjligheterna för små och unga företag har minskat starkt och att svenska entreprenörer har låga ambitioner vad gäller tillväxt och nyanställningar.
Forskarna Maria Adenfelt och Per Thulin presenterar rapporten, följt av kommentarer från bl a Svenskt Näringsliv och politiker. Fler aktörer kommer att finnas på plats för en efterföljande diskussion.

Välkommen att ta del av detta seminarium!

Plats: Handelshögskolan  - Volvosalen
Datum och tid: 8:e oktober 13:30-16:00 (Kaffe från 13:15)

Mer info och anmälan finns på Connect Väst's hemsida. Klicka här!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter