Uppskattat frukostseminarium om rekrytering

Tisdagen innebar en tidig morgon för studenter och partnerföretag till MATIX. Maquire, tillväxtföretag inom rekrytering samt tidigare partnerföretag till MATIX, stod för innehållet på frukostföreläsningen denna morgon. VD Eva Andersson-Jensen samt tidigare MATIX-studenten Nina Ferdinandsson berättade om de metoder Maquire använder för att hjälpa företag att hitta rätt kompetens. Om man väljer att göra processen själv, utan hjälp av rekryteringsfirmor, fick läsarna tips på vad man ska tänka på innan man sätter igång. I båda fallen är det viktigt att man tänker igenom vad för slags kompetens det är man vill ha. Om någon har slutar på sitt företag, ska man ersätta platsen med en person med liknande kompetens eller ska man söka efter kompetens som motsvarar företagets framtida ambitioner? Maquires tes är att man kan tjäna mycket på att lägga extra tid innan man drar igång en rekryteringsprocess. Rätt rekrytering är avgörande för mindre företag.

 

Stort tack till Eva och Nina på Maquire för att ni gav oss tips till framtida rekryteringar!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter