Celebert besök på MATIX

Det finns många aspekter som gör MATIX till en unik utbildning. En som vi är lite extra stolta över är att vi har äran att varje år uppmärksamma en student med ett stipendium om 50 000 kronor ur Märta och Gunnar Bergendahls stiftelse. Syftet är att stimulera en  entreprenöriell ådra och uppmuntra studenten att ta tillvara på den drivkraft som finns.

 

För att ge extra kraft åt stipendiet tillägnades gårdagen till temat Entreprenörskap. På plats fanns Hammarplasts VD David Bergendahl, stiftelseledamot i Gunnar och Märta Bergendahls stiftelse och initiativtagare till stipendiet. David gav oss en inblick i den entreprenöriella resa han gjort, vilken har gått från SMEK (tidigare version av MATIX) via äventyr i Ryssland för att hamna i nuvarande position på Hammarplast. En resa som fascinerar och inspirerar. Vi fick även träffa Ola Gravenfors på Censor, Carl Bjerkne på Bjerkne & CO samt lyssna till tidigare stipendiat Adam Mallicks resa från att han gick ur MATIX 2011 till vad han gör idag.

 

Stipendiet är öppet för alla som går MATIX i år och ansökningarna skall vara inne 15 april. Vem som blir årets Bergendahlstipendiat avslöjas när studenterna går ut den 5:e juni 2013. Vi kan knappt vänta!.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter