Bo Rex utmanade studenter och företag!

Igår eftermiddag var årets partnerföretag och studenter på plats på Handelshögskolan för att lyssna på ett seminarie med Bo Rex. Temat var Management i en Komplex värld - hur man surfar på randen av kaos!

 

Bo bjöd gästerna på ett alternativt sätt att organisera ett företag i dagens snabbföränderliga värld. Istället för att styra företag hierariskt förespråkar Bo att man arbetar med små självbetämmande team. Med utgångpunkter i forskning som säger att människor i grunden vill göra ett bra jobb, får en kick av att samarbeta och inte gillar att få order menar Bo att man kan skapa företag där man har tydliga och enkla spelregler, men annars är det upp till varje team eller varje individ att själva sätta sina agenda och fatta beslut. Detta sätt att styra företag gynnar personlig utveckling och skapar en kreativ och lustfylld arbetsplats. Det gör det även enklare att hantera omvärldens nycker och fatta snabba beslut.

 

Tankarna som Bo lyfter under seminariet är till viss del en motsatts till vad traditionell managementlitteratur lär ut. Det är alltid spännande att lyssna på nya perspektiv och om man ska tro Bo kommer dessa små team med snabba och korta beslutsvägar vara framtidens sätt att styra företag.

 

Vi tackar Bo för att han tog sig tid att ge oss dessa spännande tankar!

 

 

 

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter