MATIX på GU's Näringslivskväll

Den 7 november gick GU's årliga näringslivsträff av stapeln. Temat för i år var Globala perspektiv. Under en fullspäckad eftermiddag träffades ca 100 personer för att disktutera samverkan mellan akademi och näringsliv. Deltagarna fick bland annat höra Handelskammarens vd Johan Trouvé tala om hur västsvenska företag med hjälp av rätt kompetensförsörjning kan öka sin internationella konkurrenskraft.

 

MATIX programansvarige Robert Orbelin var moderator under eftermiddagen och guidade åhörarna genom de olika programpunkterna;som alla gav perspektiv på hur VästSverige står sig globalt och hur vi gemensamt kan allokera resurser för att stärka oss i framtiden. Olika exempel på hur företag kan få en värdefull resurs i form av en student lyftes fram. 

 

Företaget Röranalysgruppen gav flera perspektiv på hur samverkan med Göteborgs Universitet kan se ut. Dels har företaget varit partnerföretag till MATIX med studenten Ola Stål (nuvarande vice Vd) och dels har företaget anlitat Masterstudenter. Lyckade samarbeten på flera plan.

 

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter